Nep geld in een kistje. Traden met demo-account

Wat is een demo-account?

Deel dit bericht

Een demo-account is een oefenaccount waar je met nep geld op de live markt kunt handelen. Met een demo-account kun je oefenen met handelen, een strategie testen en bekend worden met het tradingplatform. Op een oefen account simuleer je de markt en kun je heel realistisch handelen. Handelen met een demo-account wordt ook wel demo trading of paper trading genoemd.

Opleiding is de beste investering die je kunt doen! Volg onze tips en artikelen op X/Twitter

Waarom moet ik een demo-account aanmaken?

Een demo-account kan voor de volgende redenen een goede uitkomst bieden:

  • Als je wilt beginnen met traden kun je met een oefenaccount eerst kijken of het wel iets voor je is. Op een demo-account oefen je met fictief geld. Het is dan dus niet zo heel erg als je wat geld van het oefenaccount verliest, daar kun je juist van leren.
  • Je wilt een (nieuwe) trading strategie testen. Werkt je huidige strategie niet goed genoeg? of wil je een nog betere strategie proberen te creëren? Dan kun je deze uittesten op een demo-account.
  • Bekend worden met een nieuw trading platform. Wanneer je al ervaring hebt met traden maar bijvoorbeeld overstapt op een nieuw trading platform is het wel fijn als je weet hoe dit platform werkt. Met een snel veranderende markt wil je geen tijd verliezen omdat je niet weet waar bepaalde knoppen zitten.

Voordelen demo-account

  • Je werkt met nep geld, hierdoor kun je risico’s nemen die je met je echte geld niet wilt nemen. Denk bijvoorbeeld aan het testen van een nieuwe strategie waarvan je niet weet of deze meer winst of verlies oplevert.
  • Je kunt handelen op een simulatie van de live markt. Waar het geldbedrag op je account verzonnen is, worden de echte waarden van bijvoorbeeld geldparen wel getoond. Hierdoor kun je een trading strategie heel goed testen voor de echte markt.
  • Je kunt fouten maken, en daar kun je van leren!
  • Je kunt verschillende handelsplatformen uit proberen. Daardoor kun je uiteindelijk de beste voor jou uitkiezen.

Hoe maak ik een demo-account aan?

Het aanmaken van een demo-account is vaak niet ingewikkeld. Je zult eerst een broker moeten uitzoeken. Omdat je niet met echt geld aan de slag gaat is het meestal niet nodig om uitgebreide gegevens in te vullen. Meestal zijn naam, emailadres en telefoonnummer voldoende om je te registreren bij een broker.
Na het aanmelden kunt je een handelsplatform downloaden of openen in de browser. Na het aanmeldproces zal de broker je vanzelf de keuze geven voor een handelsplatform.
Eenmaal in het handelsplatform kun je aan de slag met je demo-account. Jij kunt nu handelen met een oefen-account.

Naar boven

Waar kan ik paper traden?

Veel brokers hebben de mogelijkheid om te paper traden met een demo-account. Ook handelsplatform bieden de mogelijkheid om te demo traden. Als je bent geïnteresseerd in het aanmaken van een demo-account zijn er verschillende mogelijkheden. Op dit moment kunnen we de volgende opties bieden:

Heeft u vragen of hebben wij iets gemist? Laat het ons weten onderaan de pagina. Wij staan u graag te woord!

Naar boven

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *